Ajatuksia vuodesta 2022

Ajatuksia vuodesta 2022

Vuosi 2022 oli monella tapaa yllättävä. Niin henkilökohtaisessa elämässä kuin myös työsuunnitelmien puolelta. Vuosi on ollut raskas, mutta myös niin ilon täyteinen ja se innostuneisuuden tunne jonka JOY on meille tuonut, on aivan mahtava tunne. Tunnemme totisesti, että elämän erilaiset yllätykset ja kiemurat ovat tuoneet meidät juuri tarkoituksella tähän, missä nyt olemme. Toki, tähän vuoteen on liittynyt monia unettomia öitä ja epävarmuutta mutta tunne siitä, että olemme oikealla polulla on hyvin voimakas.

Asia jonka puolesta puhumme on toisinaan toiveikas, mutta myös hyvin raadollinen ja surullinen. Se yllätti täysin meidät. Vaikka luet ja kirjoitat asiasta sekä ajattelet sitä lähes päivittäin, se fakta, että yhä joka viides sairastunut lapsi menehtyy, sen hyväksyminen on hyvin vaikeaa.. Jokainen "viides" on liikaa.
Tämä asia suruksemme konkretisoitui meille jo heti alkumetreillä ja se todella särki sydämemme. Huomaamme usein ajattelevamme, miksi asia on näin, miksei parannuskeinoja ei ole enempää.. Maailmassa osataan tehdä uskomattomia asioita, miksi yhä niin moni jää ilman parannusta?!

Alle kouluikäisen vanhempana pelko siitä, että oma lapsi sairastuisi on välillä sietämätön. Se, että monessakin perheessä vanhempien pahin pelko on toteutunut, on asia jota emme pysty hyväksymään. Tässä on asia, jonka eteen työskentelemme koko sydämellämme. Toivomme todella, että pystyisimme omalla työllämme vaikuttamaan edes jossakin määrin siihen, että tulevaisuudessa joka viidennen sijaan se olisi "joka kuudes".

Meille on alusta asti ollut tärkeää, että tässä matkamme varrella, pystyisimme pienillä teoillamme auttamaan, tuomaan ripauksen iloa ja ylpeyttä pikku potilaiden elämään. Tehdä asioita, joihin lapset saavat osallistua ja joista he saavat olla ylpeitä ja tuntea itsensä tärkeäksi. Tuoda hymy lapsen huulille, kaiken sen keskellä, jota he joutuvat käymään läpi. Uskomme, että näin myös olemme onnistuneet tekemään. Pienillä teoilla on suuri merkitys! Se tuo meille paljon voimia tulevaan vuoteen, taistelemme tärkeän asian vuoksi ja näin aiomme myös jatkossa tehdä!

Eräs ihana ja kaunis lapsi on erityisesti ollut nyt päivittäin mielessämme, hän ja hänen perheensä. Hänellä on
erityinen paikka sydämissämme ja meidän tarinassamme.

Hyvää Uutta Vuotta 2023, mennään yhdessä kohti yhteisiä unelmia!

Rakkaudella

Emmi & Jaana

 

 

Thoughts on 2022

 

The year 2022 was surprising in many ways. Both in personal life, as well as from the side of work plans. It's been a tough year, but it's also filled with so much joy, and the feeling of excitement that JOY has brought us is an amazing feeling. We truly feel that the various surprises and twists and turns of life have deliberately brought us to where we are now. Sure, this year has been accompanied by many sleepless nights and uncertainty, but the feeling that we are on the right path is very strong.

The cause for which we speak is sometimes hopeful, but also very brutal and sad. It completely surprised us. Even if you read, write and think about it almost daily, the fact that still one in five sick children dies is very difficult to accept. Every "fifth" is too much. This thing, to our sorrow, materialized for us from the very beginning, and it really broke our hearts. We often find ourselves thinking about why this is the case, why there are no more cures. The world knows how to do amazing things, why are so many still left without improvement?! 

As a parent of a preschooler, the fear that one's own child would fall ill is sometimes unbearable. The fact that in many families the parents' worst fear has come true is something that we cannot accept. This is something we are working on with all our hearts. We very much hope that, through our own work, we will be able to influence at least some extent to the fact that in the future, instead of every fifth, it will be "one in six"

From the very beginning, it has been important to us that along our journey, with our small actions, we would be able to help, bring a touch of joy and pride to the lives of little patients. To do things that children can participate in, be proud of and feel important about. To bring a smile to the child's lips, in the midst of everything they have to go through. We believe that this is also what we have managed to do. Small actions make a big difference!

One lovely and beautiful child in particular has been on our minds every day now, she and her family. She has a special place in our hearts and in our story.

Happy New Year 2023, let's go together towards common dreams!

 

Love,

Emmi & Jaana

 

Takaisin blogiin