Emmin asiantuntijaopas merinovillan hoitoon

Emmin asiantuntijaopas merinovillan hoitoon

Emmin asiantuntijaopas merinovillan hoitoon

JoyByMV:n kokeneena suunnittelujohtajana Emmi korostaa merinovillavaatteiden mahdollisimman harvaa pesua. Vaatteiden tuulettamisen suosiminen pesun sijaan pidentää niiden käyttöikää ja vähentää ympäristövaikutuksia. Tämä yksinkertainen toimenpide auttaa säilyttämään vaatteidesi laadun ja vähentämään ympäristön kuormitusta.

 

Miksi merinovillavaatteet kannattaa tuulettaa?

Merinovilla hengittää luonnostaan, mikä estää hien ja bakteerien kertymisen, tyypillistä synteettisille kankaille. Tämä ominaisuus vähentää epämiellyttävien hajujen muodostumista, joten merinovillavaatteita ei tarvitse pestä yhtä usein kuin synteettisiä vaatteita. Usein pelkkä tuuletus riittää raikastamaan vaatteen.

Näin pidät huolta merinovillavaatteistasi

1. Lajittele merinovillavaatteesi: Lajittele pyykki väreittäin värjäytymisen estämiseksi. On suositeltavaa pestä merinovilla samankaltaisten kankaiden kanssa, jotta ne säilyttävät laadunsa.

2. Valitse oikea pesuaine: Käytä hellävaraista pesuainetta, joka on suunniteltu villa- ja silkkituotteille, jotta merinovillasi pysyy parhaassa kunnossa. Emmi neuvoo välttämään huuhteluaineiden käyttöä, sillä ne voivat kuluttaa kuituja ennen aikojaan.

3. Pesuohjelmat: Tarkista vaatteen hoito-ohjeet ja pese 30 asteessa käyttäen hellävaraista tai villalle tarkoitettua ohjelmaa. Tämä auttaa säilyttämään kankaan eheyden ja ulkonäön.

4. Kuivausvinkit: Vältä rumpukuivausta, sillä korkea lämpötila voi vahingoittaa merinovillan kuituja. Emmi suosittelee vaatteiden kuivaamista ilmavasti tasaisella alustalla, jotta ne säilyttävät muotonsa ja kestävät pidempään.

 

Löydä merinovillan edut

Tutustu, miksi merinovilla on arvostettu sen lämmittävien ominaisuuksien ja mukavuuden vuoksi. Kun hoidat merinovillavaatteitasi oikein, ne säilyttävät laadun ja mukavuuden vuosia, tehden niistä kestävän valinnan vaatekaappiisi

Takaisin blogiin