PÄIVÄKOTIVAATTEET: LAPSESI TARVITSEMAT VAATTEET PÄIVÄKODISS

PÄIVÄKOTIVAATTEET: LAPSESI TARVITSEMAT VAATTEET PÄIVÄKODISS

 PÄIVÄKOTIVAATTEET: LAPSESI TARVITSEMAT VAATTEET PÄIVÄKODISS

 Valmistaudutko lapsesi päiväkodin aloitukseen elokuussa? Hyödynnä kattava pakkauslistamme, jotta valmistautumisesi sujuisi mutkattomasti. Listamme tarjoaa yksityiskohtaisen katsauksen kaikkiin tarvittaviin päiväkotivaatteisiin, vaihtovaatteisiin ja varusteisiin eri vuodenaikoina. Näin varmistat, että sekä sinä että lapsesi olette valmiita päiväkodin tuomaan arkeen.

 

 

Päiväkodissa on tärkeää, että lapsilla on päällään oikeanlaiset vaatteet. Ne mahdollistavat aktiivisen osallistumisen päiväkodin monipuolisiin toimintoihin, kuten leikkitelineiden kiipeilyyn, mutakakkujen leipomiseen, lätäköissä hyppimiseen, lumiukkojen tekoon ja vesileikkeihin kesäaikaan.

  • "Koska pienet lapset sotkevat usein syödessään ja juodessaan, ja vaatteisiin saattaa tulla vahinkoja, on välttämätöntä, että vaihtovaatteita on aina riittävästi. Tarvitaan sekä alus- että päällysvaatteita," toteaa JoybyMV:n lastenvaateosaston suunnittelija Jaana Mulari.

Materiaalivalinnat vaatteissa

Päiväkodin toiminta vaatii vaatteiden olevan mukavia, tilavia ja pehmeitä, jotta ne eivät rajoita lasten liikkumista. Samalla on tärkeää, että vaatteet pitävät lapsen lämpimänä ja mukavana.

  • "Suurin osa lastenvaatteistamme on valmistettu luomupuuvillasta. Luomupuuvilla on hengittäviä ja lämpötilaa sääteleviä ominaisuuksia, jotka tekevät vaatteista miellyttäviä käyttää," selittää Jaana.

Tutustu lisää JoybyMV:n luomupuuvillasta täältä.

Jaana korostaa villan merkitystä lasten vaatetuksessa, ei pelkästään talvella, vaan ympäri vuoden.

  • "Villan lämpöä säätelevät ominaisuudet pitävät lapsen lämpimänä kylmällä säällä ja viileänä leudommilla keleillä. Villa imee myös kosteutta ja lämmittää, vaikka se kastuisi. Tästä syystä esimerkiksi villasukat ovat hyvä investointi lapsen jalkojen lämpimänä pitämiseksi vuoden ympäri," lisää Jaana.

Investoi laadukkaisiin vaatteisiin

Laadukkaat vaatteet kannattaa merkitä selkeästi.

  • "Hanki tarroja, jotka on merkitty lapsesi nimellä, ja kiinnitä ne kaikkiin päiväkotiin vietäviin vaatteisiin. Näin varmistat, että saat aina oikeat vaatteet kotiin pestäväksi ja päiväkodin henkilökunta tunnistaa helposti, kenen vaatteet ovat kyseessä," neuvoo Jaana.

 

Vaihtovaatteiden päivitys vuodenajan mukaan

Vaihtovaatteet tulee päivittää sään ja vuodenajan mukaan.

  • "Lasten saadessa on tärkeää seurata sääennustetta. Sää voi muuttua nopeasti, joten tarkista sääennuste huolellisesti ennen kuin lähdet viemään lasta päiväkotiin," sanoo Jaana.

Vinkki: Tarkista lapsen lämpötila tunnustelemalla niskaa. Jos lapsi tuntu

Takaisin blogiin